dimecres, 7 de març del 2012

Un acord que garanteix llocs de treball


Avui dimecres, 7 de març, hem presentat l’acord que el govern de La Nova Majoria ha signat amb els responsables sindicals de l’Ajuntament (CONC-CCOO, CSI-F, USOC, SFP i UGT), que garanteix la continuïtat dels llocs de treball gràcies a la renúncia per part del personal de la corporació de determinats beneficis consolidats amb el pas dels anys. L’acord suposa un estalvi per a l’Ajuntament d’1,4 milions d’euros.

L’acord regula la suspensió temporal dels conceptes de productivitat, l’aportació municipal al pla de pensions i de determinats ajuts socials que tenien els treballadors de l’Ajuntament. L’acord ha permés que la corporació pugui mantenir la plantilla aquest 2012, un fet que, sense la disminució de despeses acordada, hagués estat impossible i hagués conduït inevitablement a acomiadaments.

En aquest sentit, gràcies a l’entesa entre el govern i els representants sindicals, la partida del capítol 1 del Pressupost Municipal del 2012, que aprovarem en les properes setmanes –la que correspon a despeses de personal i recursos humans–, serà de 14,40 milions d’euros, és a dir, 1,4 milions menys que l’any passat. En aquest estalvi, cal afegir també el ja dictaminat a l’inici de la legislatura per part del govern de La Nova Majoria en disminució de sous dels càrrecs electes, així com de supressió de diferents càrrecs de confiança i directius.

Totes aquestes mesures tenen com a objectiu reduir el dèficit i reconduir les malmeses finances municipals, a causa de la irresponsable gestió realitzada en els darrers anys.

Per aquest motiu, vull agrair l’exercici de responsabilitat que han realitzat els representants sindicals de l’Ajuntament, conscients de la gravetat de les finances municipals. Una responsabilitat que el conjunt de sitgetans i sitgetanes demostren en el dia a dia, sabedors que el context econòmic no permet mantenir determinades situacions. Ho vam veure per Reis, ho hem vist fa uns dies al Carnaval i ho veiem dia a dia a les empreses, les entitats i el conjunt de la societat que té una relació directa o indirecta amb l’Ajuntament. Tenim la ferma voluntat de reconduir-ho, però per a que això sigui possible hi calen esforços, imaginació i voluntat.

La situació és complicada, però ens en sortirem si actuem amb precisió financera, capacitat de comprensió mútua i l’esperit actiu i dinàmic que sempre ha distingit aquesta vila.