diumenge, 9 de setembre del 2012

Un 11 de setembre que ha de ser històric

Ara fa un any, Sitges va tenir un protagonisme rellevant en la celebració oficial de la Diada Nacional de Catalunya. La participació de la Moixiganga en els actes organitzats pel Govern davant el Parlament va constituir un punt d’orgull col·lectiu en veure el nostre emblemàtic ball en un marc tan significatiu.

Un any després, el panorama nacional ha patit un fort trasbals. El sentiment independentista ha augmentat àmpliament i és majoritari al nostre país. L’actual situació de crisi accentuada n’és una de les causes, ja que el dèficit fiscal que patim els catalans és terriblement injust; però la sensació cada cop més estesa que l’Estat no ha assumit ni assumirà la nostra realitat nacional també porta a cada cop més catalans a creure que l’única sortida possible és la independència.

La Diada Nacional és una commemoració institucional i festiva, però mai ha deixat de ser una jornada reivindicativa, si més no per a tots els qui creiem en la llibretat plena del nostre país. Enguany, el caràcter reivindicatiu adquireix un relleu i un protagonisme accentuat a causa de la sensació que tenim la gran majoria que Catalunya necessita fer un pas endavant, per assugurar-nos el nostre futur com a poble i el benestar dels nostres ciutadans.

Si m’ho permeteu, us reprodueixo el BAN publicat amb motiu de la Diada Nacional: 


“BAN DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Sitgetanes i sitgetans

Com cada any la Diada de l’Onze de setembre també arriba a la nostra vila. Un dia en que commemorem els fets de l’11 de setembre de 1714 i retem homenatge a la figura de Rafel Casanova i a la de tots els catalans i catalanes que al llarg de la història han lluitat, molts perdent la vida, per causa de la llibertat i els drets de Catalunya.

L’11 de setembre també serveix per reivindicar la nostra voluntat de ser, el nostre caràcter, la nostra cultura, la nostra llengua i també les nostres institucions. El nostre país té orgull i el viu amb legitimitat, per aquest motiu mai renunciarem a la nostra identitat ni a la nostra sobirania.

Cal doncs, més que mai, i en un moment de severes dificultats com el que estem vivint, deixar de banda allò que ens separa i materialitzar tot allò que ens uneix. Cal unitat però cal també lleialtat al país i a les seves institucions. El destí de la nació catalana està en mans de tots i calen altes dosis de compromís.

Catalunya ens necessita. Des dels pobles i viles del nostre país podem contribuir a que la nostra estimada terra torni ha situar-se allà on mereix estar. El nostre consistori està compromès amb el país i per això, en el nostre dia a dia, seguim aportant el nostre granet de sorra per construir aquesta Catalunya de progrés, igualtat, llibertat i justícia social que tots desitgem.

Cal més que mai defensar Catalunya, ensenyar-la al món, per això us convido a que engalaneu els vostres balcons amb la bandera del nostre país, la senyera.

Així mateix us convido a que viviu la Diada Nacional intensament i participeu en l’acte institucional que a Sitges tindrà lloc el dia 11 de setembre a les 11 hores davant del monument al Doctor Robert, a la Plaça de l’Ajuntament.

Vivim la Diada Nacional amb un horitzó de llibertat.

Visca Sitges i Visca Catalunya!

Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges”