divendres, 19 de desembre del 2014

Ja tenim pressupost pel 2015

Al ple municipal de l'Ajuntament de Sitges acabem d'aprovar el pressupost 2015 amb els vots favorables de CiU, SGI, NH i PPC, i amb l'abstenció de la CUP. Aquest pressupost centra l'acció política en el Sitges de les Persones (benestar i família, habitatge, ensenyament, seguretat, cultura, festes, esports...), en la promoció econòmica i turística, en la creació i manteniment de llocs de treball, en la millora dels barris (vila, Garraf i Les Botigues), de la via pública, de les platges i del medi ambient.

Aquest pressupost també recull el procés de participació ciutadana sobre 1 milió d'euros per a les inversions proposades i decidides per la mateixa ciutadania. Una nova cultura de la participació que esperem que arreli en el municipi, com una nova pràctica de democràcia participativa. Tot i que ens hagués agradat fer-ho abans, només ara la llei i la minva del deute ens ho han permès.

Aquest pressupost consolida la rebaixa de la pressió fiscal. S'abaixen o es congelen els impostos, les taxes i els preus públics, gràcies a haver corregit ja el gran endeutament. El tipus de l'IBI pel 2015 serà del 0,83 (15 punts menys), el que suposarà una rebaixa del 90% dels rebuts dels sitgetans, amb una disminució mitjana de gairebé el 6% del rebut, aprovat sense cap vot en contra.

Aquest pressupost és fruit de la negociació política entre CiU, SGI, NH, PPC i CUP. Tot els grups han aportat molt, millorant la proposta inicial. Aquest pressupost és per tot l'any 2015, tot i que hi ha eleccions municipals el proper mes de maig. El govern resultant d'aquestes eleccions tindrà una òptima eina pressupostària per fer bones polítiques. Mentrestant, fins al mes de juny, al govern complirem amb el nostre compromís d'abaixar els impostos i d'estar al costat de les persones de Sitges i de la seva activitat.

Acabo aquesta setmana amb el convenciment que els principis, la perseverància i el treball conjunt són el camí per assolir fites importants. Tenim pressupost municipal per al 2015, tindrem un nou accés al polígon de les Pruelles des de la C-32, i l'Escola Agnès té partida pressupostària assignada en els comptes de la Generalitat pel 2015.