dimecres, 28 de desembre del 2011

Buscant noves oportunitats

Som a les portes d’un nou any, un any que inevitablement –en els contextos internacional i nacional, però també en el local– es presenta difícil i dur. Un any, però, en el que no podem defallir i que necessitarà totes les nostres energies físiques i mentals per a continuar endavant. El canvi d’any no coincideix amb un canvi de cicle, ja que totes les previsions per al 2012 indiquen que la situació  complicada que hem viscut aquest 2011 que tanquem es mantindrà en el proper exercici. Amb tot, malgrat que el panorama és accentuadament difícil, el govern de La Nova Majoria encarem el 2012 des d’una actitud de coratge i de confiança, perquè els resultats favorables només arribaran si enfoquem els nostres objectius amb esforç, fe i il·lusió.

El 2011 ha estat un exercici de sacrificis i d’ajustaments. Des d’una perspectiva estrictament municipal, aquests ajustaments han estat una de les mesures, absolutament imprescindibles, que hem pres a l’Ajuntament. La greu herència econòmica rebuda no ens ha deixat cap altra opció possible, si volíem mantenir la prestació bàsica dels serveis municipals. El delicat estat de les finances municipals és el resultat d’una política irresponsable consistent en gastar allò que no es tenia i acumular un deute insostenible. Com a conseqüència d’aquesta política, els ajustaments han estat l’única via per a salvar la nau i tornar-la a bon port. En aquest camí i objectiu ens trobem actualment.

Amb tot, aquests darrers sis mesos del 2011 també han estat per al nou govern municipal una oportunitat per a millorar els processos de gestió, recuperar sintonia amb agents culturals, socials i econòmics de la vila i treballar en projectes i iniciatives que tindran resultats en el futur.

En èpoques de restricció en les inversions, com és l’actual, és el moment de buscar fórmules imaginatives per a obtenir nous recursos. El govern municipal està treballant de manera incansable en aquesta fita i no tinc cap mena de dubte que els resultats favorables arribaran.

Aquesta és la línia que estem aplicant, per exemple, amb l’escola Agnès de Sitges, amb la qual estem implicant diferents agents amb la finalitat d’assegurar-nos-en la construcció de l’equipament. No és fàcil, però avui som més a prop d’aconseguir-ho que uns mesos enrere.

També en el terreny del desenvolupament econòmic, el 2012 pot recollir fruits de treballs realitzats, amb constància i eficàcia, durant l’any que ara tanquem. Estem treballant en crear fórmules de col·laboració entre els sectors públic i privat que contribueixin a l’impuls socioeconòmic i a l’obertura de  noves oportunitats de negoci. L’èxit de la trobada amb els aturats, realitzada el passat 13 de desembre, serà aplicada a diferents segments econòmics, amb la finalitat d’estudiar i aplicar mesures conjuntes que ens afavoreixin l’ocupació, l’emprenedoria i les oportunitats econòmiques.

En definitiva, el 2012 no serà l’any de les solucions a la quantitat de problemes que amunteguem, però sí ens presenta noves oportunitats de diàleg i de confiança en les nostres possibilitats. Aprofitem-les!

Bon Any Nou