dilluns, 19 de desembre del 2011

Temps de Nadal

Som en els dies previs a les festes de Nadal. Junt amb la Festa Major i la diada de Sant Jordi, el Nadal ha estat i és una de les dates més rellevants del meu calendari particular. Des de ben petit, quan s’acosta Nadal m’impregno d’una sensació especial en la qual se’m barreja la màgia de la felicitat, un accent de malenconia i un convit a la reflexió entorn les persones i la societat i tot allò que som en condicions de corregir i millorar, tant de manera individual com col·lectiva.

El Nadal d’enguany és especial. Per a mi, es tracta del primer Nadal com a alcalde de Sitges, el primer Nadal en el qual exerceixo una responsabilitat de primer ordre en la gestió del municipi. Una tasca que m’omple d’orgull, però al mateix temps d’accentuat sentit de la responsabilitat.

L’extrema situació de dificultats econòmiques que pateixen avui molts ciutadans fan d’aquest Nadal una nova oportunitat per a repensar els valors de la nostra societat. Sovint excessivament influenciades pel consumisme i l’exageració, el Nadal ha perdut en algunes dimensions de la nostra societat el seu significat real: la celebració del naixement de Jesucrist. Nadal és una festa d’amor, de fe, de joia i una excel·lent ocasió de retrobament amb els teus, amb la gent que estimes i amb els quals t’uneixen trajectòries vitals.

La setmana passada, durant la trobada amb un centenar d’aturats de Sitges, vaig tenir l’ocasió de compartir amb gent que està patint com ningú entre nosaltres el vessant més dur i crític de la crisi. Gent que lluita en la recerca d’una feina, gent que ha de fer mans i mànigues per a superar els obstacles i que són malaurats protagonistes de tragèdies particulars. És a aquesta gent als quals em vull adreçar d’una manera més significativa en la celebració de Nadal: per a que aquests dies de joia espititual i retrobament familiar siguin també dies d’esperança i de llum.

Aprofito aquestes línies per a convidar els sitgetans i les sitgetanes que participin en els actes tradicionals de Nadal que se celebren a la nostra vila. Les exposicions de pessebres i diorames, la representació dels Pastorets, els concerts o el Parc de Nadal, entre d’altres, són la viva mostra que el Nadal és, a casa, una tradició que perdura i reforça el seu significat.

Bon Nadal, millor 2012 i que tinguem tots molta salut.