dimarts, 5 de juny del 2012

Rendibilitzar els grans esdeveniments

La setmana passada Sitges va tornar a ser la seu de la trobada del Cercle d’Economia. Un cop més, la nostra vila ha acollit un esdeveniment de primer ordre de l’actualitat informativa que ens permet situar el nom de la nostra vila en un lloc preferent i privilegiat.

La trobada del Cercle d’Economia –com, en un altre ordre, el Festival de Cinema, el Carnaval, el Ral·li o altres esdeveniments socials, culturals, econòmics o d’oci– constitueixen una carta de presentació excel·lent per a Sitges. En alguns casos, la nostra vila és l’escenari; en altres, el motor, i en altres, la gènesi de la iniciativa; però en tots els casos, l’esdeveniment constitueix una oportunitat gràcies a la projecció mediàtica que aporta, que situa el nom de Sitges en portada informativa.

La trobada del Cercle d’Economia s’emmarcaria en l’apartat en què Sitges és escenari i que, gràcies a les seves característiques, ubicació i instal·lacions, acull una iniciativa externa, en aquest cas, d’extraordinari impacte i projecció. Només el fet que això succeeixi ja resulta positiu per les connotacions directes i indirectes que genera. Però si, a més, aconseguim que els participants s’emportin una imatge que Sitges és un municipi amb oportunitats, amb una capacitat econòmica sòlida i amb una vida cultural activa, la inversió haurà resultat més efectiva encara.

Això, precisament, és el que hem fet en aquesta edició de la trobada del Cercle d’Economia, on els assistents han tingut l’oportunitat d’apropar-se amb més possibilitats i dimensió a la nostra realitat. El sopar que l’organització (al seu càrrec) va oferir a l’edifici Miramar –on alguns dels assistents van voler visitar l’exposició sobre les obres dle Cau Ferrat– n’és una mostra evident. Però especialment, vull ressaltar que des de l’Ajuntament hem impulsat el programa Sitges Investor, que pretén generar acords entre els sectors públic i privat a favor del creixement econòmic. Amb motiu de la celebració de la reunió del Cercle, hem donat a conèixer aquest programa a molts dels empresaris participants, que l’han acollit amb  receptivitat i s’hi han mostrat interessats en les possibilitats i oportunitats que ofereix Sitges.

Sitges Investor és un programa de llarg recorregut, destinat a capitalitzar els esdeveniments que se celebrin al municipi i cercar noves iniciatives. El programa permetrà obtenir resultats si sabem aprofitar les oportunitats que ens brinden iniciatives com la trobada del Cercle d’Economia i moltes altres activitats congressuals, socials o culturals que se celebren a Sitges.