dilluns, 24 de desembre del 2012

Bon Nadal a tothom


Benvolguts amics i amigues, us escric aquestes línies per a desitjar-vos a tots un bon Nadal i un venturós 2013. Ho faig avui, 24 de desembre, on la grisor i la boira que impera al nostre poble no és cap obstacle perquè els sitgetans i les sitgetanes conservem la il·lusió per celebrar un Nadal envoltat de la gent que estimem i al temps que en milers de llars s’hagin iniciat els preparatius de les celebracions familiars. I ho faig, alhora, mentre el Molt Honorable Artur Mas pren possessió com a 129è president de la Generalitat de Catalunya en un dels moments crucials de la història del nostre país.

Enguany, celebrem el Nadal en un context de grans dificultats, amb cada cop més gent que pateix i amb les expectatives a curt termini hipotecades. Però també celebrem el Nadal amb la fortelesa intacta en les nostres conviccions i amb la il·lusió de ser conscients que l’horitzó ens ofereix noves oportunitats que hem de saber aprofitar.

Divendres passat a la nit vam aprovar el Pressupost de l’Ajuntament per al 2013, que recull la nostra voluntat i el nostre programa per activar actuacions de suport a les persones. El Carnet Blau i el Menjador social que obrirem en les properes setmanes seran els primers resultats d’aquesta agenda. El Pressupost també impulsa l’activitat econòmica, posa èmfasi en la col·laboració públic-privada i continua eixugant el dèficit heretat i que ha ocasionat tants problemes en la gestió actual.

Sóc plenament conscient que el 2013 serà un exercici difícil. Les dades i les previsions no es cansen de fer-nos-ho saber. Però també tinc plena fe en el futur perquè estem marcant les bases per a dibuixar un Sitges pròsper, competitiu i cohesionat.

Permeteu-me que reprodueixi un dels inicis d’una de les nadales tradicionals del nostre país: “Del cel baixen els àngels”, perquè expressa la il·lusió que distingeix aquests dies:
“–Vint-i-cinc de desembre,
nit de Nadal
n’és la nit més hermosa
que hi ha en tot l’any,
perquè a Betlem ha nat d’una donzella
el Fill de Déu. (…)”

La fotografia que acompanya aquest post rememora la nevada de 1962, ara fa 50 anys.