dissabte, 15 de desembre del 2012

El Carnet Blau: suport a les persones amb més necessitats


El proper 8 de gener entrarà en funcionament el Carnet Blau, el nou servei impulsat per l’Ajuntament de Sitges que té com a objectiu oferir beneficis fiscals en el pagament de taxes, descomptes en el transport urbà i accés a promocions especials en comerços de la vila. El Carnet Blau està adreçat a aturats, persones amb rendes baixes, gent gran i discapacitats.

El Carnet Blau és una de les actuacions centrals en la política de Serveis a les Persones programada pel Govern Municipal. La creació d’aquesta iniciativa és una resposta a la crisi i a la situació de dificultats que viuen moltes famílies sitgetanes. Per a l’Ajuntament de Sitges i per a aquest govern, es tracta d’una de les actuacions prioritàries d’aquest proper any i, per aquest motiu, hem destinat –a més de la màxima il·lusió– els recursos humans i tècnics necessaris.

Els titulars del Carnet Blau obtindran, amb aquesta iniciativa, una compensació per les dificultats que els ha provocat la crisi. La campanya constitueix un suport que es tradueix en ajudes concretes i puntuals i, al mateix temps, una distribució més justa en el pagament de les taxes o serveis municipals.

Un dels serveis que oferirà descomptes als titulars del Carnet Blau serà el Menjador Social, que l’Ajuntament obrirà en les properes setmanes. Aquesta iniciativa, que el regidor Marc Martínez està enllestint, naixerà com una altra resposta a la situació de crisi que afecta cada cop a més famílies. El Govern municipal, conscient de la importància d’aquest servei, l’està dotant dels recursos necessaris. Per aquest motiu, els membres del Govern i els càrrecs de confiança hem decidit donar la totalitat de la paga de Nadal a aquest servei.

Paral·lelament, el Carnet Blau està plantejat per a que sigui un element de suport al comerç de Sitges. En els propers dies es podrà consultar al web de l’Ajuntament la llista d’establiments que ofereixen descomptes o promocions especials als usuaris d’aquest Carnet. Això permetrà que alguns sitgetans que ara feien les compres fora del municipi tinguin l’oportunitat de fer-les al poble en trobar uns preus més competitius.

Un comerç actiu
Precisament, aquest cap de setmana tenim diverses mostres de l’esperit dinàmic dels nostres comerciants. Diversos carrers i zones de la vila han activat campanyes que potencien el comerç de proximitat i que projecten la nostra vila com una destinació d’oci i lleure on fer les compres de Nadal. Iniciatives com aquestes constitueixen un exemple de la línia a seguir.