dimarts, 24 de setembre del 2013

Un cartipàs per a reforçar projectes

El nou cartipàs constituït ara fa dues setmanes ja treballa a ple rendiment. La nova organització del Govern Municipal, fruit de la sortida dels tres regidors del Partit Popular, ha permès reforçar funcions i línies de treball i corregir alguns dèficits acumulats.

El canvi forçat per a cobrir les vacants deixades pels tres regidors dimitits ha estat una bona oportunitat per a reconduir algunes dinàmiques internes, especialment a la Regidoria de Governació i l’àrea de Promoció de la Vila. Amb les distribucions de govern, els treballs interdepartamentals apareixen clarament reforçats. El cartipàs ha estat dissenyat amb el doble objectiu de continuar aplicant el Pla de Mandat –que estableix les línies de govern d’aquesta legislatura– i facilitar el dinamisme, l’agilitat i l’eficàcia de la gestió municipal.

Amb el nou cartipàs, hem tancat el desagradable capítol obert a començament d’agost, quan els tres regidors del PP van decidir prendre’s un temps de reflexió arran d’una democràtica decisió del Ple Municipal, que recollia l’expressió, també democràtica, dels ciutadans de Sitges que van pronunciar-se sobre la consulta del canvi de nom de la plaça i el carrer Espanya. Les decisions del Ple poden compartir-se o no. Es poden abanderar o se’n pot discrepar clarament i oberta. Però el que no es pot fer és deixar-les de complir o forçar a què no s’executin. Entenc que als regidors del PP no els agradi la decisió del Ple Municipal i de la majoria de sitgetans que hi van anar a votar. Sé que no els pot resultar fàcil ni agradable. Però, per damunt de posicionaments, ideologies i banderes, hi ha la Democràcia. Amb majúscules.

El nou camí obert pel Govern Municipal necessitarà noves variables i capacitats renovades per a tirar endavant determinats projectes. En sóc plenament conscient. I ho assumeixo. Serà el moment que la responsabilitat s’imposi per damunt dels dogmatismes. I que el bé de Sitges i els seus ciutadans siguin el veritable motor de la política local. Accepto de bon grat la responsabilitat de continuar aplicant el Pla de Mandat i les seves línies de treball amb l’objectiu de reforçar la projecció de Sitges i la creació de noves polítiques i accions de suport a les persones. El moment actual demana compromís i responsabilitat. I Sitges, òbviament, s’ho val.