dijous, 2 d’agost de 2018

Sitges: la joia d’un patrimoni que s’ha de preservar per a residents i turistes


Assumir que els interessos d’una comunitat local i els del sector turístic han d’anar entrellaçats és cabdal per a una destinació turística que aspira a l’excel·lència com Sitges. El nostre ajuntament té molt integrada aquesta noció, però és de justícia reconèixer que si un municipi com el nostre ha mantingut el seu atractiu durant dècades és perquè sempre hem tingut en compte la cura del nostre entorn natural i patrimonial. Aquesta joia que exhibim amb orgull ens ha estat llegada pels nostres avantpassats. Hem de tenir-ne cura. Caure en l’abandonament representaria, a més, restar rendibilitat al nostre principal motor econòmic.

El govern municipal que presideixo aposta per un model de turisme de qualitat, no massificat, que doni més oportunitats als seus veïns. Un dels nostres principals compromisos és, a més, que els sitgetans i les sitgetanes puguin viure en una vila sostenible. Per aquests motius, durant els primers anys de mandat hem treballat dur per a aconseguir que Sitges rebés la Certificació Biosphere, un reconeixement atorgat per l’Institut Sostenible que ens acredita com a organització responsable i compromesa amb la sostenibilitat.

El manteniment d’aquesta titulació obliga a actuar amb un zel especial en determinats compromisos de millora. Així, en aquests moments treballem en el Pla d’Accions 2018 i 2020, mitjançant el qual donarem resposta a les exigències de la Biosphere: la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic; el desenvolupament econòmic i social de la comunitat local; la contribució a l’ocupació de qualitat; la satisfacció del visitant; la qualitat del servei i, per sobre de tot, la protecció del medi ambient. Sense cap mena de dubte, la Certificació Biosphere representa un recordatori del que hem de traspassar als nostres fills i nets i a tots aquells que s’acostin a Sitges a coneixe’ns. 


Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges