dimarts, 8 de maig del 2012

Esperit emprenedor


El passat divendres va començar una nova convocatòria del Sitges Tapa a Tapa, l’existosa iniciativa de diversos establiments associats al Gremi d’Hostaleria de Sitges, que ofereix tapes especialment elaborades per a l’ocasió als seus clients durant deu dies. Fins el proper diumenge, una vintena d’establiments de la vila participen en aquesta interessant campanya, que l’any passat va despertar l’atenció de consumidors i va atreure nous clients als bars i restaurants adherits. 

Sitges Tapa a Tapa demostra que la combinació d’enginy, empenta i treball és una bona aliada per a obtenir resultats. En aquests primers dies de la campanya d’enguany, el públic ja ha pogut tastar les propostes de cada establiment i copsar que la iniciativa resulta positiva per a tots els agents implicats: els propis bars i restaurants, perquè els aporta clients i projecció; els consumidors, perquè amplien les opcions d’oferta; i el conjunt de Sitges i la nostra marca turística, perquè reforça el nostre posicionament i en genera moviment directe i indirecte al municipi.

Tot i el context difícil que estem vivint, iniciatives com aquesta constitueixen mostres actives que Sitges té enormes possibilitats per a projectar-se endevant. Sitges Tapa a Tapa és una mostra del caràcter emprenedor de la nostra indústria turística, que sempre ha estat a l’avantguarda d’iniciatives que impulsin l’economia. De fet, el Gremi d’Hostaleria de Sitges ja va ser, en la seva constitució, una organització absolutament innovadora, que després ha tingut la seva continuïtat amb altres organismes o grups d’empresaris que han sumat esforços per a guanyar plegats. L’Ajuntament estarà sempre al costat d’aquestes iniciatives positives per a la vila i el conjunt de sitgetans i sitgetanes.

LA MONTSERRAT ALMIRALL. La setmana passada vam perdre una sitgetana molt estimada per generacions i generacions de sitgetans, la Montserrat Almirall, la senyu. La pèrdua de la Montserrat és d’aquelles que de seguida se senten al poble. Les seves virtuosos mans i el seu esperit pedagògic van ser la causa que centenars de sitgetans estimessin la música. Pocs llocs com casa seva, al carrer Francesc Gumà, han estat un altaveu tan autoritzat per a la música i símbol de molts records per a nois avui ja fet grans, als qui sempre els acompanyaran els compassos i les lliçons que van aprendre al costat de la seva professora de piano.