dijous, 4 d’octubre del 2012

Un Sitges plenament fantàstic

Avui inaugurem la 45a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; per a tots nosaltres, el festival. Durant deu dies, Sitges atreu l’atenció dels amants del cinema, especialment el fantàstic, que converteixen la nostra vila en destinació de cinèfils, artistes, representants institucionals i de la indústria i els mitjans de comunicació.

Ahir a la nit vaig tenir l’oportunitat de reunir-me amb l’equip i els voluntaris que fan possible l’organització i funcionament del Festival i els vaig transmetre un missatge: durant aquests deu dies teniu la marca de Sitges a les vostres mans. El Festival és la iniciativa de Sitges amb major projecció estatal i internacional. El cost de l’impacte que té als mitjans de comunicació constitueix una inversió excepcional, que permet que el nom de la nostra vila sigui conegut arreu.

El Festival va nèixer ara fa 45 anys per la iniciativa d’un grup de sitgetans. Durant tot aquest temps, ha crescut, ha ampliat els seus formats, ha modificat el seu nom, s’ha adaptat a les noves demandes i necessitats i ha esdevingut el primer certamen de gènere fantàstic del món. Per a Sitges constitueix un esdeveniment de primer ordre i un motiu de satisfacció i orgull, que aquest Festival hagi assolit el nivell i reconeixement de què gaudeix actualment.

Enguany, com ja vam començar a aplicar l’any passat, el Festival ha reforçat el seu accent sitgetà. La doble inauguració que farem aquesta nit recull aquest esperit, que, per a l’Ajuntament, constitueix una prioritat. L’auditori del Meliá és un equipament de primer nivell, gràcies al qual el Festival ha assolit una projecció que de cap manera haguera estat possible. Però, el Festival sense Sitges, el seu entorn i el seu ambient tampoc seria el que és. Per aquest motiu, l’equlibri els dos eixos i la seva bona combinació és la clau que el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el festival, sigui un exemple de manifestació cultural de primer nivell. I ens en sentim cofois.